Search

Next Communicatie biedt bedrijven gratis crisiscommunicatie spreekuur aan!


Nu de Rijksoverheid ‘Media en Communicatie’ heeft erkend als cruciaal beroep tijdens de COVID-19 uitbraak neemt Next Communicatie deze verantwoordelijkheid op zich. Om die reden staan de communicatie- en eventadviseurs gratis voor bedrijven en ondernemers ter beschikking tijdens een dagelijks telefonisch spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur om kort te sparren en te adviseren over communicatievraagstukken.Bellen naar het telefonisch spreekuur van Next Communicatie kan dagelijks van 11.00 – 12.00 uur via 0181 35 65 60. "Ik merk dat ondernemers onzeker zijn over hun externe communicatie en samen creëren we een doelgerichte strategie voor klanten en andere belanghebbende. Maar ook intern is de communicatie zeer belangrijk, werknemers moeten weten waar ze aan toe zijn, de maatregelen moeten uniform zijn en alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen. Krijgen we ons salaris, valt het bedrijf om? Je kunt die onrust weg nemen door een korte memo te maken zodat de rust in de organisatie bewaart wordt. Soms ontstaat daardoor spontaan ruimte voor creativiteit zoals inzamelacties, leuke ideeën voor thuiswerken en helpen van anderen." Vooral webshops en bedrijven die diensten leveren bellen vaak. "Naast de juiste tone of voice moet je er ook voor zorgen dat je klanten geen overkill aan mails krijgen. Je moet duidelijk op je website, in je mails, nieuwsbrief en op social media je beleidsregels kenbaar maken zodat er duidelijkheid is. Door de coronaziekte kunnen bestellingen vertraging oplopen, services of diensten uitgesteld worden, vakanties afgeblazen worden, afspraken verzet worden en dan is het belangrijk dat er open en duidelijk gecommuniceerd wordt; die taak ligt bij iedereen: van de telefoniste tot en met de servicemonteur of bezorgdienst."


En verwacht ze nog meer paniek door deze Coronacrisis? "Nee, ik denk dat de rust bewaard wordt, we volgen het nieuws op de voet. We kijken kritisch naar andere landen en leren daar van zodat we het snel kunnen implementeren. Je moet je gezonde verstand gebruiken, angst is een slechte raadgever. En we moeten elkaar helpen, als je er niet uitkomt of als een tekst schrijven niet je sterke kant is, zijn wij er voor je om je te helpen. Juist in tijden van crisis moeten we elkaar steunen, daarna zien we het wel weer. Zorg eerst voor de gezondheid van je medewerkers en je bedrijf, samen staan we sterk!"

Next Communicatie is reeds 22 jaar opererend journalistiek en communicatieadviesbureau, met een sterke basis in Rotterdam en Europoort. Vanuit de strategie van de opdrachtgevers wordt een communicatieprogramma ontwikkeld en uitgevoerd, waarbij de combinatie van strategische communicatie, PR campagnes, online marketing, journalistiek advies en eventorganisatie centraal staat.


Zit je met vragen? Bel het telefonisch spreekuur van Next Communicatie -> dagelijks van 11.00 – 12.00 uur via 0181 35 65 60 of mail ons! service@nextcommunicatie.com-in de volgende blog staan ook alvast 10 tips op gebied van crisis en reputatie communicatie! > be safe, we're in this together.


Voor meer informatie: www.nextcommunicatie.com

30 views0 comments

0611923337

©2020 by Next Communicatie. Proudly created with Wix.com